Lyttesenter

Slik kan du lytte til oss

Her kan du lytte til Radio SAndnes direkte gjennom ulike nettradiospillere eller via apper for både Android og Apple. Gikk du glipp av et innslag? Ønsker du å høre det igjen? Da anbefaler vi at du sjekker ut vår nyhetsseksjon, der mange av våre lydinnslag publiseres.

Nettradio direkte

Mobil, nett og PC/Mac fungerer ypperlig som radio og er en viktig del av den digitaliserte radioen. Du kan lytte til Radio Sandnes via datamaskin, nettbrett, mobiltelefon og nettradio på et stort antall plattformer og fra en rekke leverandører. Velg din foretrukne avspillingsmetode nedenfor.

App på mobiltelefon

Den enkleste måten å lytte til oss på mobiltelefonen din er ved å laste ned Radioplayer, og lagre JærRadioen som favorittkanal. Da har du oss lett tilgjengelig når du måtte ønske det ved bare et lite skjermtrykk. Radioplayer finner du enkelt i Google Play Store og Apple App Store nedenfor.

Spørsmål og svar

Hva trenger jeg for å lytte via PC?

For å spille av lyd trenger du følgende:


– Internettforbindelse
– Nyere nettleser
– Lydkort/høyttaler/hodetelefoner

 

Vi anbefaler brukere å installere den nyeste versjonen av nettleseren og de siste sikkerhets- og forbedringspakker til avspillingsenheten som nettleseren kjøres på. Din avspillingsenhet må støtte lydformatene aac eller mp3.

Hva trenger jeg for å lytte via mobil?

Du kan lytte til radio på mobilen via radioapplikasjoner (radioapp’er) eller standard nettbaserte avspillerere. Du kan bruke alle våre avspillere direkte på din mobil eller smarttelefon. Det er bare å klikke på “play”, og du er i gang.

 

Vær oppmerksom på at streamet lyd er en kontinuerlig nedlasting som gjør at det påløper kostnader dersom mobilen din bruker mobile nett og ikke wifi. Streaming tømmer også mobilen raskere for batteri enn normalt.

Hva koster radiolytting via mobil?

Er smarttelefonen din koblet til et trådløst nettverk, vil du ikke forbruke av din tildelte datamengde. Men vær oppmerksom på at dersom du er på farten og tilkoblet 4G, vil radiobruken strømmes over mobilnettet. Da bruker det av datakvoten du har i mobilabonnementet ditt.


Hvor mye data du bruker er avhengig av kvaliteten på lydstrømmen. Vår standard lydstrøm holder en kvalitet på 128 kbps og en time med radio-strømming vil omtrentlig bruke mellom 60 og 90 MB med data.

Hvordan finner jeg dere på en stasjonær nettradio?

Når radioen er koblet til internett er det bare å velge internettradio og klikke på scanning. Velg deretter “Norway” og “Local radio stations”. Da vil du få opp en alfabetisk liste over norske lokalradiostasjoner. Scroll deretter til du finner Radio Sandnes og velg denne.